Docenten

 

Ron van der Post (1955)

 

ron

Ron is oprichter van en naamgever aan de gelijknamige yogaschool. Ron verzorgt praktijklessen, lessen in de algemene yoga filosofie, de Bhagavad Gita en het hindoeïsme, lessen pranayama en meditatie, anatomie en heeft de algemene leiding over de yogaschool.

In de traditie van Brahmrishi Viswatma Bawraji is Ron van der Post [1955] opgeleid en getraind. Hij heeft reeds een leerschool van 24 jaar achter de rug in deze traditie. Hij is een van de weinige studenten uit het westen die in deze traditie in India zijn opgeleid. Op aandringen van zijn Guru is hij begonnen met het doorgeven van deze indrukwekkende kennis in de vorm van een opleiding die in 1996 is gestart.

Gedurende vele jaren ontving hij het klassieke onderricht in de yoga op de vele reizen die hij samen met zijn Guru ondernam in de Himalaya en noord India. 

Ron heeft intensieve trainingen van BKS Iyengar, Angela Farmer en Viktor van Kooten mogen volgen zowel in Nederland als in het buitenland [Griekenland, Denemarken] en heeft hij het (toen nog onbekende) poweryoga in Engeland gevolgd in de jaren ’80. Uiteindelijk belandde hij in India bij zijn Guru waar hij binnen een levende traditie opgeleid werd en wordt.

Daarnaast volgde hij opleidingen in de verpleging, maatschappelijk werk, psychosociaal werk, sportmassage, shiatsu-therapie en voedingsleer. Naast het werk in de eigen praktijk geeft hij gastcolleges, workshops en lezingen. Als docent heeft Ron ruime ervaring met het geven van cursussen voor particulieren en yoga-docenten. Zowel voor Ron als het centrum geldt dat juist in verbinding met de buitenwereld theorieën, mensen en activiteiten zich telkens blijven vernieuwen.

Op dit moment worden er opleiding verzorgt in zowel Nijmegen als in Groningen en in Paramaribo.

Voor de uitgebreide beschrijving over Ron klik je hier.

 

Dynamische Hatha Yoga

Middels het lichaam en de prãna kunnen wij op een subtiele en tegelijk op een dynamische manier onze state of mind beïnvloeden en beheersen. Ons lichaam als innerlijke expressie blootgesteld aan een dagelijkse tsunami van prikkels, proberen wij de balans te vinden tussen de innerlijke rust en de wereld. Deze dynamische Yoga is een instrument welke je dichterbij bij je eigen bron van rust en kracht brengt.
Ron van der Post

Op zoek naar verdieping?   Neem contact met ons op!