Over de school

IMG 2310

Yogaschool Ron van der Post biedt je:

  • wekelijkse yoga-lessen
  • individuele coaching trajecten
  • maandelijkse bijscholingsochtenden voor yoga-docenten
  • opleiding tot Dynamische Hatha-yoga docent
  • workshops en lezingen
  • consulten en behandelingen bij diverse therapeuten en docenten die in het centrum werken

Ron gaf zijn eerste yogales in 1985 in Nijmegen, vele zouden er volgen. Docenten als Angela Farmer, Viktor van Kooten, Boris Besemer en B.K.S Iyengar hadden grote invloed op zijn eerste vorming in de yoga. Na vele workshops in binnen- en buitenland begon Ron ook zijn eigen lessen te geven en na zijn ontmoeting met Guru Brahmrishi Viswatma Bawraji en zijn geliefde leraar swami Yogananda in India veranderde het leven en het lesgeven van Ron volledig. De eeuwenoude traditie en filosofie waarin hij door hen werd opgeleid openden een volledig nieuwe wereld. De achtergrond van de oefeningen, de yoga zoals ze bedoeld is, kwam als paraplu boven het lesgeven te hangen. In 1996 startte Ron, op aandringen van zijn Guru, met het doorgeven van de indrukwekkende kennis van de yoga. Zijn Yogaschool was een feit en door de jaren heen groeide de school mede door de interactie met de studenten en de begeleiding van Guruji en swami Yogananda. Door de uitbreiding naar Suriname en Groningen heeft de school behoefte aan vakkundige docenten die mee kunnen draaien in de traditie waarin de school is gegrondvest.

Naast de Yogaschool heeft Ron gezondheidscentrum Surya opgezet in Nijmegen, waarin de hoofdlocatie van de yogaschool is gehuisvest.

29 jaar na zijn eerste les als leraar is Ron in 2014 gestopt met de wekelijkse lessen om zich geheel te wijden aan de docentenopleiding, workshops, lezingen en het schrijven van artikelen en boeken.

 

Dynamische Hatha Yoga

Middels het lichaam en de prãna kunnen wij op een subtiele en tegelijk op een dynamische manier onze state of mind beïnvloeden en beheersen. Ons lichaam als innerlijke expressie blootgesteld aan een dagelijkse tsunami van prikkels, proberen wij de balans te vinden tussen de innerlijke rust en de wereld. Deze dynamische Yoga is een instrument welke je dichterbij bij je eigen bron van rust en kracht brengt.
Ron van der Post

Op zoek naar verdieping?   Neem contact met ons op!