Erkenning

 Guruji

De Dynamische Yoga Opleiding is erkend door de Brahmrishi Yoga Training College, een afdeling van de Punjab Universiteit en van Jaipur India. Dit betekent dat de opleiding onder begeleiding staat van boven genoemde Opleiding in India. Inhoudelijke en kwalitatieve toetsing wordt met regelmaat uitgevoerd. Hierdoor heeft de student in Nederland de zekerheid dat de stof die wordt aangeboden correct is en authentiek. Bijscholing wordt dan ook alleen in India onder begeleiding van Yogi’s gedaan.

De verschillen in de opleidingen zijn niet ontstaan vanuit kwaliteits verschil maar vanuit het accent wat men legt in het beoefenen van de Yoga. Vele wegen leiden naar Rome, zo is dat ook in Yoga land. Er zijn ontelbare stromingen binnen de Yoga in India, maar alle rivieren leiden als het goed is naar de zee. Is een grote rivier beter omdat hij groter is, misschien is het kabbelende beekje wel voor een paar mensen weg gelegd, maar is er niet minder om. Wederzijds respect is een fundamenteel uitgangspunt en gegeven binnen de yoga levenshouding. Er zijn scholen die zich hebben gebundeld in de vereniging voor Yogaleerkrachten Nederland [VvYN], er zijn scholen die zich internationaal georganiseerd hebben. En er zijn opleidingen die zich georganiseerd hebben met organisaties in India. Erkenning is dus relatief, belangrijker is de vraag waar de opleider zijn of haar kennis en inspiratie vandaan haalt om Yoga als levenswijze door te geven.

Wie is Brahmrishi?
H.H. Brahmrishi Swami Vishvatma Bawraji Maharaj from Chandigarh, India, is the Chief founder and Spiritual Director of the internationally acclaimed Brahmrishi Mission. This Mission whose roots are firmly entwined in Indian soil has its branches in different parts of the world like Europe, North America, South America and Caribbean countries. This Mission can only be fully comprehended after understanding its Source: Gurudev Shri Vishvatma Bawraji Maharaj.

 

CRKBO Instelling

Yogaschool Ron van de Post is een CRKBO geaccrediteerde opleiding.

Dynamische Hatha Yoga

Middels het lichaam en de prãna kunnen wij op een subtiele en tegelijk op een dynamische manier onze state of mind beïnvloeden en beheersen. Ons lichaam als innerlijke expressie blootgesteld aan een dagelijkse tsunami van prikkels, proberen wij de balans te vinden tussen de innerlijke rust en de wereld. Deze dynamische Yoga is een instrument welke je dichterbij bij je eigen bron van rust en kracht brengt.
Ron van der Post

Op zoek naar verdieping?   Neem contact met ons op!