Translate

Ron van der PostIn de traditie van BrahmRishi Viswatma Bawraji is Ron van der Post [1955] opgeleid en getraind. Hij heeft reeds een leerschool van 22 jaar achter de rug in deze traditie. Hij is een van de weinige studenten uit het westen die in India zijn opgeleid. Op aandringen van zijn Guru is hij begonnen met het doorgeven van deze indrukwekkende kennis in de vorm van een opleiding die in 1996 is gestart.

Gedurende vele jaren ontving hij het klassieke onderricht in de yoga op de vele reizen die hij samen met zijn Guru ondernam in de Himalaya en noord India. Tijdens deze reizen liet zijn Guru hem gastlessen verzorgen aan de lokale yogastudenten in de Himalaya. Zijn Guru heeft verschillende malen een bezoek gebracht aan het yogaschool hier in Nederland om lezingen te geven.

In het begin van de zoektocht heeft Ron intensieve trainingen  van BKS Iyengar mogen volgen zowel in Nederland als in het buitenland [Griekenland,Denemarken], heeft hij poweryoga in Engeland gevolgd in de jaren ’80, toen het nog compleet onbekend was.

En uiteindelijk in India beland hij bij zijn Guru waar hij binnen een levende traditie opgeleid werd en wordt.

Daarnaast volgde hij opleidingen in de verpleging, maatschappelijk werk, psycho-sociaal werk, sportmassage, shiatsu-therapie en voedingsleer. Naast het werk in de eigen praktijk geeft hij gastcolleges, workshops en lezingen. Als docent heeft Ron ruime ervaring met het geven van cursussen voor particulieren en yoga-docenten.

Ook draait de beroeps opleiding tot Yoga docent al reeds jaren met succes. Zowel voor Ron als het centrum geldt dat juist in verbinding met de buitenwereld theorieën, mensen en activiteiten zich telkens blijven vernieuwen.