Translate

Gerelateerde artikelen

Shahdol FoundationShahdol Foundation richt zich op inkomen, zorg, voeding en onderwijs voor kinderen in India. Want onderwijs is een uitweg uit analfabetisme en kinderarbeid, en geeft kinderen een kans op een betere toekomst.

Shahdol Foundation bestaat sinds 2000. Het is een initiatief van Ron van der Post en Kees van Maren. Shahdol Foundation werkt in Nederland samen met onder andere Stichting Edukans en Impulsis. In India is Brahmrisi Mission International (BMI) onze partner, een lokale organisatie die het feitelijke onderwijs verzorgt en voor het management van de scholen en internaten zorgdraagt. De scholen van BMI/Shahdol Foundation zijn zogenaamde 'public schools', private scholen waar de kinderen gratis onderwijs, kleding en voedsel krijgen.

In Nederland organiseert Shahdol Foundation activiteiten en projecten op basisscholen. Zo raken de kinderen in Nederland betrokken bij de kinderen in India. Verder wordt er geld ingezameld.

De aanpak van Shahdol Foundation is gebaseerd op nu iets doen. Geen maren en mitsen, maar aanpakken. Want nu kun je het leven van arme kinderen positief veranderen en daarmee uiteindelijk hun familie, dorp en omgeving. Wil je echt iets doen, begin dan met ons een handje te helpen! Wij houden van aanpakken, daarom bouwen we concreet aan een betere toekomst van honderden kinderen en hun directe omgeving.

Onderwijs


Dankzij Shahdol Foundation gaan nu ruim 600 tribal-kinderen naar school. Dat was eerst wel anders. Onderwijs was er helemaal niet; kinderen leerden van hun ouders wat zij wisten. Eeuwenlang werkten de kinderen van jongs af aan mee op het land. Landarbeider werd je, een andere mogelijkheid was er niet.

Shahdol Foundation zorgt nu voor onderwijs voor deze kinderen, ze leren lezen en schrijven. En ze leren meer dan alleen de basisvaardigheden. Bijvoorbeeld het koken voor grote groepen. Kinderen zijn al zeer jong zelfstandig. Het is normaal dat oudere kinderen zorgen voor de maaltijd, opruimen en afwassen. De kinderen krijgen een maaltijd op school en ook voor de schoolkleding wordt gezorgd. Dit zijn twee grote voordelen voor ouders die niets hebben. Het aantal aanmeldingen voor de school stijgt nog ieder jaar.

Donateur werft donateur


Shahdol Foundation heeft een ambitieuze doelstelling: we zoeken honderd nieuwe donateurs! Want dan kunnen we onderwijs in Shahdol de komende jaren blijven garanderen.

Helpt u ons bij deze zoektocht? Vertel uw vrienden, collega's en familieleden waarom het belangrijk is om donateur te worden van Shahdol. Met een bijdrage van € 10 per maand onderhoudt een donateur twee leerplekken in Shahdol: de kinderen krijgen onderwijs, medische verzorging, een maaltijd en zelfs kleding.

Ga naar www.shahdol.nl