Over Ron van der Post

img 0003

In de traditie van Brahmrishi Viswatma Bawraji is Ron van der Post [1955] opgeleid en getraind. Hij heeft reeds een leerschool van 24 jaar achter de rug in deze traditie. Hij is een van de weinige studenten uit het westen die in deze traditie in India zijn opgeleid. Op aandringen van zijn Guru is hij begonnen met het doorgeven van deze indrukwekkende kennis in de vorm van een opleiding die in 1996 is gestart.

Gedurende vele jaren ontving hij het klassieke onderricht in de yoga op de vele reizen die hij samen met zijn Guru ondernam in de Himalaya en noord India. Tijdens deze reizen liet zijn Guru hem gastlessen verzorgen aan de lokale yogastudenten in de Himalaya. Zijn Guru heeft verschillende malen een bezoek gebracht aan de yogaschool hier in Nederland om lezingen te geven.

In het begin van de zoektocht heeft Ron intensieve trainingen van BKS Iyengar, Angela Farmer en Viktor van Kooten mogen volgen zowel in Nederland als in het buitenland [Griekenland, Denemarken], heeft hij poweryoga in Engeland gevolgd in de jaren ’80, toen het nog compleet onbekend was. En uiteindelijk in India beland hij bij zijn Guru waar hij binnen een levende traditie opgeleid werd en wordt.

Daarnaast volgde hij opleidingen in de verpleging, maatschappelijk werk, psychosociaal werk, sportmassage, shiatsu-therapie en voedingsleer. Naast het werk in de eigen praktijk geeft hij gastcolleges, workshops en lezingen. Als docent heeft Ron ruime ervaring met het geven van cursussen voor particulieren en yoga-docenten. Ook draait de beroeps opleiding tot Yoga docent al reeds jaren met succes. Zowel voor Ron als het centrum geldt dat juist in verbinding met de buitenwereld theorieën, mensen en activiteiten zich telkens blijven vernieuwen.

Op dit moment worden er opleidingen verzorgd in Nederland (Nijmegen en Groningen), Suriname (Paramaribo) en Frankrijk (nabij Génève). Daarnaast geeft Ron met grote regelmaat workshops in Kroatië. De school breidt steeds meer uit naar mate de belangstelling toeneemt. In 2017 is de school versterkt met een aantal vaste docenten die bepaalde vakken verzorgen en die door Ron zijn opgeleid. Kwaliteit en een persoonlijke band blijven centraal staan in het doorgeven van deze prachtige kennis.

 DSC2615

Dynamische Hatha Yoga

Middels het lichaam en de prãna kunnen wij op een subtiele en tegelijk op een dynamische manier onze state of mind beïnvloeden en beheersen. Ons lichaam als innerlijke expressie blootgesteld aan een dagelijkse tsunami van prikkels, proberen wij de balans te vinden tussen de innerlijke rust en de wereld. Deze dynamische Yoga is een instrument welke je dichterbij bij je eigen bron van rust en kracht brengt.
Ron van der Post

Op zoek naar verdieping?   Neem contact met ons op!