Gerelateerde artikelen

Algemeen

Meditatie Ron van der postSpiritualiteit staat voor het kosmische, alles omvattende, permanente bewustzijn, de bron van waaruit alles ontstaat en alles in terug zal keren. Zoals de aarde met zijn dampkring alles wat leeft en niet leeft herbergt. Al miljoenen jaren komen en gaan er mensen, dieren, planten, gebouwen en steden. Alles ontstaat uit die zelfde 100% energie die de aarde ter beschikking heeft. Hierdoor voelen we dat we een deel zijn van het geheel. Het doel van meditatie is het realiseren van het 'zelf'. En het 'zelf' is een manifestatie van het Universele Bewustzijn. Bezinning over het -zelf- is de grootste en mooiste reis die we onszelf kunnen schenken.
De opbouw van het achtvoudige pad van Patjanjali pad is er niet voor niets. Indien we de basis goed ontwikkelen om ontspannen te gaan mediteren dan zal de ontwikkeling ook navenant zijn. Meditatie is een fysiek ontspannen maar mentaal actief proces waarbij we naar binnen keren. Om onszelf klaar te maken voor de meditatie, gaan we bezig met de stappen te begrijpen die er aan vooraf gaan. Hierdoor ontstaat tijdens het proces van meditatie een verlichtend effect op de vaak zware last die we mee sjouwen op onze levensreis.
Tijdens het beoefenen van meditatie proberen we de gedachten en emoties die ons bewustzijn vertroebelen helder te maken. Door ons te concentreren op het innerlijke proces gaan we middels technieken oefenen om grip te krijgen op ons innerlijk mentale leven. Rust te creëren in die onstuimige gedachtewereld en helderheid te krijgen in de stortvloed van emoties. Waar komen ze vandaan en waardoor worden die gedachten en emoties gevoed. Alle stappen van het 8voudige pad komen aan bod. Daarnaast werken we aan de hand van 8 verschillende technieken in de voorbereiding naar de meditatie toe. En de 9 valkuilen ofwel verleidingen die ons van het proces afhouden, worden uitgebreid behandeld.

Opbouw

Alle drie de dagen zijn van 09.30 tot 14.30. De eerste dag is gericht op het grofstoffelijke lichaam en meditatie, de tweede dag is gericht op het subtiele lichaam en meditatie en de derde dag is gerelateerd aan het causale lichaam en meditatie. Doel van de meditatie cursus is om op een praktische en concrete manier bezig te gaan met meditatie. De oefeningen die we doen zijn gericht op de meditatie. Meditatie brengt je dichterbij jezelf, haalt de obstakels weg, waardoor je de innerlijke rust kunt hervinden. Vanuit deze innerlijke rust kun je de wereld vanuit leegte, zonder stress en zonder angst benaderen, maar vanuit je innerlijke kracht.

Info en inschrijven

 

nieuwe cursus wordt tijdig aangemeld. op dit moment is er geen inschrijving meer mogelijk