Yoga en godsdienst; op zoek naar nieuwe zingeving’

Op zondag 28 september wordt er een speciale yoga workshop georganiseerd in museum Orientalis in Nijmegen. Wat kunnen we in deze tijd nog met godsdienst en welke rol kan yoga daar in vervullen? Start je ochtend goed met een relaxte yoga les in deze prachtige bosrijke omgeving gevolgd door een verzorgde vegetarische lunch.

Hierna geeft ervaren yoga leraar en boeiende spreker Ron van der Post, een lezing over wat de raakvlakken tussen de yoga leer en de grote godsdiensten zijn. Hoe kan yoga ons helpen om een nieuwe vorm van spiritualiteit, richting en betekenis in ons leven te vinden? Wat zijn de bronnen van de yoga en de overeenkomsten met de drie Heilige boeken? Ron geeft inzicht in de spirituele boodschappen uit deze geschriften en in hoe we ze ook nu nog kunnen toepassen in ons dagelijkse leven. Praktisch, inspirerend en verdiepend!

 

Lees meer: 28 september in museumpark Orientalis

Master jaar “Yoga”

 Doelstelling van dit studiejaar:

Een gelegenheid bieden voor de serieuze Yoga beoefenaar die naar verdieping zoekt.Een jaar waarbij de intentie is, dat de lessen een verfijning zijn van de praktijk die thuis beoefend wordt. Zoals de asana’s, pranayama, meditatie en het bestuderen van de theorie. Persoonlijke leerdoelen kunnen worden ingebracht waardoor de begeleiding afgestemd kan worden op het individu. Interactie is gebaseerd op nadenkendheid en het grondig voorbereiden van de leerstof. Hierdoor kan er meer diepgang komen tijdens de lessen.

 

Lees meer: Master jaar "Yoga"